Who's Flying NOW? Πιλότοι που πετάνε ΤΩΡΑ!!!!

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

2ο Σεμινάριο ΛΕΑΛΠΠΑ 21/1/2012


2ο Σεμινάριο ΛΕΑΛΠΠΑ: 
 Στοιχεία Αεροδυναμικής-Ταχύτητες πτήσης
 Ασφάλεια πτήσεων- Διαχείριση Ατυχημάτων
 Σάββατο 21/1/2012, ώρα 17:30- 21:00 στα γραφεία της Λέσχης
 με τον Δασούκη Δημήτρη
Η πολύ καλή γνώση της πτέρυγας και της λειτουργίας της είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που απασχολούν τον πιλότο Αλεξιπτώτου Πλαγιάς σε όλα τα επίπεδα, αρχάριο, μέσο ή προχωρημένο που αποκτά ένα νέο αλεξίπτωτο και πρέπει να γνωριστεί μαζί του.
Οι τεχνικές γνώσεις της αεροδυναμικής και των ταχυτήτων στις οποίες το παραπέντε μας πετάει, σε συνδυασμό με τον καλό αισθησιοκινητικό έλεγχο της πτέρυγας, είναι τα συστατικά ασφάλειας και ελέγχου σε κάθε είδους πτήση, αναψυχής, X/C, αγωνιστικής ,ακροβατικών, κατά την απογείωση και προσγείωση και η αφετηρία για την υιοθέτηση μιας ενδογενούς φιλοσοφίας ασφάλειας που πρέπει να αποκτήσει ο πιλότος -ανεμοπόρος.

Συνεχίζοντας με την ασφάλεια θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε όλο το φάσμα των επιλογών (προετοιμασία -προπόνηση -προφύλαξη-ρίσκα) για την ασφαλή εξέλιξη του κάθε πιλότου, και τους ενδογενείς παράγοντες που επηρεάζουν την ασφάλειά του ή την εξέλιξή του ανάλογα.

Επίσης, ως κομμάτι της ασφάλειας, θα αναφερθούμε και στην Ασφάλεια των Περιοχών Πτήσεων και την Διαχείριση Ατυχημάτων, χρησιμοποιώντας αποκτηθείσα γνώση από σχετικά σύμβαντα και εμπειρίες που ίσως μας φανούν χρήσιμα για πιο αποτελεσματική και άμεση διαχείριση στο μέλλον.

Το σεμινάριο απευθύνεται στα μέλη του σωματείου και όχι μόνο, σε νέους και προχωρημένους πιλότους που ασχολούνται με την μελέτη και γνώση της πτέρυγάς τους, αναρωτιούνται συχνά για θέματα ασφάλειας και ορίων και προβληματίζονται σχετικά. Είναι ανοιχτά για όλους τους ενδιαφερόμενους  και δωρεάν.

Η ανάπτυξη όλων των παραπάνω θεμάτων θα γίνει με σχετικά σχεδιαγράμματα, ανάλυση περιπτώσεων και παραδείγματα, ανταλλαγή εμπειριών και συζήτηση στην ομάδα.

Αυτό είναι το 2ο από μια σειρά σεμιναρίων με τους εκπαιδευτές του σωματείου μας, που θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του  2012  και θα καλύπτουν την παρακάτω θεματολογία:

Cross Country - Ανεμοπορία (2 συναντήσεις, 10 /12/2012 - 4 Φεβρουαρίου 2012 )
Στοιχεία Αεροδυναμικής-Ταχύτητες πτήσης
Ασφάλεια πτήσεων. Διαχείριση Ατυχημάτων
(1 συνάντηση- 21/1/2012)
Μετεωρολογία (1 συνάντηση-Φεβρουάριος)
Πτήση αγώνων-τακτική( 1 συνάντηση-Μάρτιος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...